Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Organizasyon

Stichting Gouden Paraplu / Kurumsal / Organizasyon

SGP is een initiatief van een twintigtal studenten die allen een Turkse achtergrond hebben. De stichting is opgericht in het jaar 2002. Het bevindt zich in Amsterdam-West, in het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer. De stichting zet zich voornamelijk in voor allochtone moslimjongeren oftewel de ’nieuwe Nederlanders’, in en rondom Amsterdam.

Helaas is het een feit dat met name deze jongeren op het gebied van het onderwijs het slechtst presteren. De jongeren hebben vaak een taalachterstand, studeren hierdoor vaak op een laag niveau en lopen steeds vaker een studievertraging op.

Ook op het gebied van criminaliteit doen deze jongeren het helaas erg goed. De exacte percentages van criminaliteit dat verricht wordt door jongeren met een Islamitische achtergrond is niet bekend, maar het is niet moeilijk om op te merken dat deze zich helaas hier ook schuldig aan maken.

Uiteraard zijn er een tal van factoren die meespelen in het denken en handelen van deze jongeren. SGP wilt dan ook vanuit de belevingswereld van deze jongeren een oplossing zoeken voor de problemen waarmee zij te maken hebben. Het zou immers pedagogisch onverantwoord zijn om te handelen, zonder te weten waarom men bepaalde handelingen verrichten. Als SGP geloven wij er in dat de allochtone moslimjongeren handelen vanuit hun eigen religieuze en culturele overtuigingen , omdat het hun in een zekere zin zelfvertrouwen geeft.

Sinds de oprichting van SGP heeft het bestuur zich vooral bezig gehouden met het organiseren van huiswerkbegeleiding, lezingen en schoonmaakacties voor allochtone moslimjongeren. Als SGP hebben we gemerkt dat deze acties een positief effect op het handelen en denken van de jongeren. Het bezig zijn zorgt er immers voor dat de jongeren geen tijd hebben voor andere zaken, zoals criminaliteit. Daarnaast zorgt de huiswerkbegeleiding en de lezingen voor een verhoging van het denkniveau.

We zijn zeer welwillend om verder te groeien als SGP zijnde en willen in de toekomst ook gesprekspartner worden van de gemeente Amsterdam en andere lagere overheden. SGP probeert haar activiteiten en facilitaire kosten te financieren met de donaties van haar leden.

SGP staat klaar om de maatschappij een dienst te bewijzen.