Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Activiteiten

• Voorlichtingsavonden

Ieder seizoen worden er voorlichtingsavonden georganiseerd binnen Stichting Gouden Paraplu, waarbij het afgelopen seizoen nog eens wordt bekeken en geëvalueerd. Aan de hand van deze evaluaties worden nieuwe afspraken gemaakt en worden (indien nodig is) de programma’s aangepast. Waar het immers om gaat is dat er kwalitatief goede activiteiten worden georganiseerd voor moslimjongeren. Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomsten kunnen alle deelnemers vragen stellen en/of opmerkingen maken over het beleid van het bestuur. Kritiek en feedback wordt geregistreerd door de secretaris van het bestuur, waarna daarmee aan de slag wordt gegaan.

 Erkenning van het lichaam ’Sport en recreatie’

Niet te vergeten is dat het heel belangrijk is dat de leden naast het zwoegen ook dienen te ontspannen. Hiervoor organiseert Stichting Gouden Paraplu zwem- en voetbalwedstrijden. Stichting Gouden Paraplu is van mening dat een gezond verstand gepaard gaat met een gezond welzijn. Daarom wil Stichting Gouden Paraplu in de toekomst deze activiteiten blijven organiseren. Eveneens organiseert Stichting Gouden Paraplu recreatieve activiteiten voor de jongeren, zoals: – Stedentrip; – Museumbezoek; – Recreatieparken; – Picknick.

• Wijkverbetering

Iedere maand organiseert Stichting Gouden Paraplu een buurtschoonmaak in de wijk Geuzenveld-Slotermeer. Een groep van 5 à 6 jongeren maken samen met een begeleider één of meerdere straten schoon. Na het schoonmaken wordt er gepraat. Het schoonmaken is geen doel op zich, de volgende dag is het toch weer vies. 
Het gaat erom dat jongeren het besef krijgen dat het vanzelfsprekend is om je eigen buurt schoon te houden. Je moet niet zomaar van alles op de grond gooien. Daarnaast is de schoonmaak ook goed voor de saamhorigheid in de buurt. Zo krijgen de deelnemers regelmatig schouderklopjes van buurtbewoners. En als laatste, de jongeren zijn bezig. Doordat ze bezig zijn met de schoonmaak, hebben ze geen tijd voor andere dingen, zoals bijvoorbeeld criminaliteit.

 Lezingen

Stichting Gouden Paraplu geeft op zaterdag lezingen over de normen en waarden die jongeren zich dienen toe te eigenen. Zo geeft men aan hoe de jongeren zich dienen te gedragen in en buiten de samenlevingen en dat ze respect moeten tonen aan hun ouderen.

 Overige activiteiten

– Gouden Paraplu Training Programming Application and Gaming
– Entree training
– Buurtschoonmaak
– Opvoedingsondersteuning
– Cursus Koken
– Hulp bij invullen jaarlijkse belasting aangifte / toeslagen
– Huiswerkbegeleiding
– Sport en spel activiteiten
– Ontmoetingsruimte
– Excursies
– Organiseren van naschoolse activiteiten